Törődj magaddal!Törődj magaddal!

Miért csapod be magad? Miért hitegeted?

Vagy felháborodsz, hogy ne vádoljalak ilyesmivel? Nem bántani akarlak, én is így működök, de olvass csak tovább!

Mindig azt mondod, hogy majd holnap…Ezzel becsapod magad.Minden más és mindenki más előbb kerül sorra. Hitegeted magad, hogy ez most egy ilyen időszak- mert még nem elég nagy a gyerek, meg még nem kaptad meg azt az állást vagy előléptetést, meg még nem annyi a fizetésed…-  de nemsokára vége lesz és akkor minden más lesz. DE ez nem igaz. Ehhez egy dolog kell: az elhatározásod, hogy mostantól jobban szereted magad és megadod neki azt, amire szüksége van!

Te pedig, mint egy robot, dolgozol, bevásárolsz, főzöl, takarítasz, tanulsz a gyerekkel, bepakolod neki az uzsit, elviszed az edzésre, különórára. Megígéred magadnak a rendszeres mozgást, sportot, mert naná, hogy jól kéne kinézni, de persze nem sikerül annyiszor eljutni az edzőterembe, ahányszor jól esne, vagy szükséges! Persze ettől is csak még rosszabbul érzed magad és kezdődhet, vagy inkább folytatódhat az önostorozás, hogy persze, te még arra sem vagy képes, hogy lefogyj!

Kivasalod az ünneplőt, vagy a férjed ingjeit, kilogikázod, hogy a család minden tagja ott legyen és akkor, amikor kell. Ápolod a barátnőd lelkét, segítesz az anyósodnak bevásárolni, intézed anyukád gyógyszereit, stb. Közben beszól a főnök, flegmázik a kolléga, gyerek nyafog, hogy játssz vele, mert mindig olyan keveset játszol, vagy magyarázd el neki a matekot (ez már önmagában egy vicc…), mert nem érti.! Jaaaa, van egy férjed is, szerelmed, párod, akivel tök jó lenne egy kicsit kettesben is lenni, dumálgatni a napi feladatlistán túl is, de nincs hozzá agyad, meg egész nap kommunikálni kell valakivel illemből is meg megszokásból is, arról nem is beszélve, hogy vonz a kedvenc sorozatod következő epizódja és azon végre ki lehet kapcsolni, meg a kicsivel a vége előtt úgyis bealszol.

Másnap kezdődik minden elölről. 

Na jó, lehet, hogy pont nálad nem ennyire durva a helyzet, de azért Neked is mondom újra, kedves Nőtársam, hogy ne csapd be magad azzal, hogy újra megígéred magadnak azt az egy óra semmittevést, vagy azt a 20 perc befelé figyelést, vagy azt a 10 perc bambulást rohanás nélkül egy parkban…Azt a kis időt, ami csak a tiéd, mert legbelül te is tudod, hogy ez jár neked, mert ez jár mindenkinek! Csak azon múlik, hogy Te magad, úgy döntesz e, hogy előrébb veszed önmagad a sorban! Vedd elő a naptárad és írd bele, hogy holnap, vagy még ma adsz magadnak egy pici időt – lelkiismeret furdalás nélkül- töltődni.

Te tudod, mi a jó neked, mire vágysz, mire van szükséged! Tedd meg!

Olyan kevés területe van az életünknek, amiben valóban komfortosan érezhetjük magunkat!

Zsonglőrködés az életünk: az idővel, a pénzzel, a feladatokkal, a kényszerekkel, a szerepeinkkel! Nő vagy, anya, feleség, kolléga, testvér, gyerek, barát, szomszéd, felelős – állampolgár -vásárló -fogyasztó….Szóval, ha megszakadsz sem tudsz mindenhol tökéletesen helytállni.

Ellenben, amint törődsz a lelkeddel, önmagaddal, akkor biztos vagyok benne, hogy egyre több szerepedben érezheted napról napra jobban magad, erősebbnek, kiteljesedettebbnek, elégedettebbnek! Ugye, milyen jól hangzik? Már ma elkezdheted a változást! Ne várj senkire!

Ha pedig eldöntötted, hogy teszel valamit önmagadért, hogy kiegyensúlyozottabb, határozottabb, elégedettebb nő legyél, akkor tudom, hogyan segíthetek! Keress bátran!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatvédelmi irányelvek.
I Accept