Neked mit mond a tükörképed?

“ Szoktál e tulajdon arcodba nézni a tükörből? Nem?! Csodálom.Én szoktam.Néha órákig állok a tükör előtt és kémlelem az arcom…Megpróbálom megfejteni mit jelent.Úgy néz vissza rám, nagy,dióbarna szemeivel, mintha….igen, mintha ismerne….és beszélni akarna hozzám….”

(Stephen Leacock- Rosszcsirkeff Mária feljegyzései)

Szerettem ezt a szöveget, sokat használtam, foglalkoztam vele 20 éves korom körül. Aztán 24 éves korom körül…meg később is, meg most is. Akkoriban nagyon szórakoztatónak találtam. Most már értem is:)

Neked mit mond a tükörképed?

Te beszélsz hozzá?

Vagy inkább ő hozzád? Egyáltalán figyeled e annyira, hogy meghalld a válaszát?

Van különbség a kettő között. Ha te beszélsz hozzá, az így hangzik:

  • Úristen, de kialvatlan vagyok, szemem is dagadt, táskás, ki se bírom rendesen nyitni! Úgy nézek ki,mint egy 80 éves! Jó gyűrött fejem van! Hú, el kéne már jutni kozmetikushoz…Hajam is hogy áll, istenem! Na, megyek,festek magamnak egy arcot!”

Ezzel szemben ha ő beszél hozzád, így teszi:

  • “Mi bánt? Ne félj, sikerülni fog! Mondd el neki! Jobb megtenni és megbánni, mint azt bánni, hogy nem tetted meg! Rád fér egy kis pihenés, lazítás! Ne görcsölj rá! Ne vedd ennyire a szívedre! Tedd meg az első lépést, és aztán már menni fog!….”

Az egyik -ha megfigyeled- úgy beszél hozzád, mint egy rosszindulatú, pletykás szomszéd, a másik pedig, mintha a legjobb barátnőd lenne! 

Te is minden reggel bele pillantasz a tükörbe, ugye? Na és??? A barátnőd kacsint rád, vagy a gonosz szomszédasszony???

Töltsd le ingyenes munkafüzetünket, hogy még több dolgot kideríts magadról! ITT találod!