Kivel töltöd az időd?

Téged kik vesznek körül?

Nézz körül egy pillanatra!

Vedd végig magadban kikkel vagy kapcsolatban! 

juhok állnak előre nézve

Családtagjaid, munkatársaid, barátnőid, a párod barátai, szomszédaid, a gyereked osztálytársainak szülei, a gyereked tanárai, a boltos néni, a gyógyszertáros, a postás, a szórólapos, a rokonok, a fodrász, a körmös, a kozmetikus, a pizzafutár és még sorolhatnánk!

Nem kérdés, ők mindannyian hatással vannak rád és te is hatással vagy rájuk! Hisz sokszor elég egy mosolyogva adott köszönés is ahhoz, hogy jobban induljon a nap, hát még ha több szót is váltunk valakivel, az mennyire tudja alakítani a kedvünket, hangulatunkat, de akár az életünket is.

Ha tudsz, szánj rá egy kis időt és vedd végig magadban: ki az, a körülötted lévő emberek közül, akiknek jó a közelében lenni, akik megnevettetnek,  feltöltenek, mintát nyújtanak, követendő példát állítanak eléd, akik inspirálnak, ötleteket adnak, akik segítenek, akik bíztatnak? Akitől több leszel és aki tőled, általad lesz több! Akik tényleg meghallgatnak, akik tényleg kíváncsiak rád, akiknek van kérdésük hozzád.

Valószínű, hogy más- más dolog tölt fel minket, más – más dolog hat ránk inspirálóan, nem ugyanazt találjuk viccesnek, vagy kedvesnek. Néha egy várt vagy nem várt, felénk tett kedves gesztus, mozdulat feltölt, megnyugtat és erőt ad. Olykor valakinek a gondolkozása annyira inspirálóan hat ránk, hogy rengeteg erőt merítünk belőle. Jó látni azt is, amikor valaki tesz valami olyat, amiről azt gondoljuk ez bátorság, vagy újítás, vagy eredeti, vagy elgondolkodtató, vagy boldogító, vagy egyenesen lehetetlen.:) Ez mind hatással van ránk és beépül az életünkbe. Még akkor is, ha nem ismerjük személyesen azt az illetőt, mert csak olvastunk róla, vagy egy ismerősünk ismerőse, vagy egy híres ember, stb…

De tudom, van körülötted is ilyen ember. Kérdés, hogy keresed e szándékosan a társaságát…

Persze, ne hagyjuk ki mindezek ellentétét sem, hisz ez ugyanúgy a valóságunk része. Az olyan ember, aki sohasem mosolyog, sohasem kérdez, aki folyton panaszkodik, aki mindig elégedetlen mindennel, aki szerint folyton más a hibás, aki szerint fölösleges új dologba fognod, mert már túl késő, vagy nincs itt az ideje, vagy öreg vagy hozzá és alkalmatlan. Aki szerint szar a világ és a pénzen kívül úgysem fontos senkinek semmi! Gondolom, ilyen emberrel is találkoztál már:)

Te mennyire vagy tudatos e tekintetben, hogy kivel/kikkel mennyi időt töltesz? 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatvédelmi irányelvek.
I Accept