A koronavírus idején.

Változz a változásban!

9. nap

Holnap máshogy lesz!

A karantén nagyon időrabló valami!

Mai to do listám:

  • korán keltem

  • elmentem vásárolni-nem volt hús a boltban!

  • 2 helységben megpucoltam az ablakot az összes velejáró egyéb házimunkával együtt

  • kitakarítottam a teraszt

  • dolgoztam a gép előtt / social media, blogbejegyzések, honlapszerkesztés, stb../

  • meg volt barinős beszélgetésem is- nem 2 perces

  • sövénymetszés

Szóval, elfáradtam. Azt hiszem, nem kell ennyi mindent belepakolni egy napba. Eldöntöm, hogy…

 …holnap máshogy lesz!

Folynak össze a napok. Már tudjuk, hogy nem tudjuk, hogy meddig tart. Mennyi az annyi, amit be kellene osztani? Egy újabb kihívás ezt ésszel felfogni. Meghatározatlan időre tervezni.

A tervezés maga számomra régen egy megfoghatatlan dolog volt. Nem láttam az orromnál előrébb. Ezen pár éve már változtattam és nagyon hálás vagyok ezért magamnak. Tapasztalatból tudom, hogy mennyi mindenben lehet haladást, előrelépést elérni, ha tudjuk mi felé tartunk.

Pár éve az egyik offline ( 🙂 ) női klubba elhívtam egy pénzügyi szakembert előadást tartani. Írtam is erről egy bejegyzést, ITT találod.

Mutatott egy nagyon egyszerű technikát a tervezéshez. Az ugyan egy pénzügyi terv volt, de a lényege és jelentősége az, hogy akkor is leszek X éves, ha nem tervezem meg addig az utam, meg akkor is, ha megtervezem. Akkor is leszek egyszer nyugdíjas, ha van félretett pénzem, meg akkor is, ha nincs. De mikor fogom magam jobban érezni? Ha visszanézve azt látom, hogy gyakorlatilag úgy élek, ahogy akartam, vagy akkor, ha arra gondolok, vajon miért nem léptem meg dolgokat…Én mindenképp az elsőt választom.

Szóval holnap máshogy lesz! Igen? És mitől? Csak és kizárólagosan a döntésemtől. Mert ha azt döntöm, hogy nem, baj, hadd menjen, az is egy döntés. Meg az is, ami a mai napomat uralta, hogy nagyon hosszú listát terveztem magamnak, ki is pipáltam őket, de kész vagyok, kidőltem. Szóval, ez így nem jó. Bekapcsolt a vészcsengő…Ebben a végtelen sok és értelmezhetetlen fogalomban, ami most az idő, tényleg nem jut pihenésre és magamra? Hát nem! Ezt nem akarom! Ettől ügyesebben is lehet csinálni! Másnak is 24 óra egy nap és nem 48.

Szóval, mit kell ehhez tennem? Karantén célokat tűzök ki magam elé! Átgondolom, hogy mit szeretnék és ezekre fogok több időt szánni. Holnap ettől lesz máshogy.

Neked van célod a karantén idejére?

Ha pedig azt szeretnéd, hogy a gyereked is hasznosan töltse az idejét, de neked is jusson időd a saját dolgaidra, akkor EZ talán segíthet!