Ki az erősebb Te, vagy a sütőtök?

Hétköznapi önismeret

Sütőtök és önismeret? Hogy jön ez a kettő össze?

Biztos, hogy létezik valami titkos módszer a sütőtök hámozására! Ha ismered ezt, kérlek áruld el nekem. Szétszakadt a kezem, mire meghámozom és feldarabolom a sütőtököt, pedig nem vagyok egy gyenge nőszemély. Küzdés közben azon gondolkodtam, hogy tuti, hogy létezik valami egyszerűbb megoldás. Annyira menő és igazán nagyon finom kaja a sütőtök krémleves, hogy nem hiszem el, hogy minden feleség, anya, szakács, séf ennyit szerencsétlenkedik! Csak van valami trükk:)
Aztán tovább vittem magamban azt a gondolatmenetet, hogy én egy erős nő vagyok. De mit is jelent ez pontosan a testi erőn túl? Például, hogy nem adom fel és megküzdök a sütőtökkel akkor is, ha már fájnak az ujjaim? Vagy, hogy nem veszítem el a türelmem, elfogadom, hogy ez most lassabban fog menni, mint terveztem? Vagy, hogy remek mentő ötletem támadt: szólok a szomszédnak, hisz a férjem nincs itthon… Az is egy megoldás. Megoldások keresésében elég kreatív tud lenni az ember lánya, ha muszáj! Különben pedig kérni is tudni kell!
De nem, nem kezdtem el megúszni, vagy átruházni másra a feladatot, hisz minden csak hozzáállás kérdése: és ha nem úgy álltam volna neki, hogy na, gyorsan felteszem főni a levest, addig egy csomó minden más tennivalóval haladok, akkor egyszerűen csak elfogadom, hogy ez most lassabb kör lesz, viszont milyen jól elmerülök a gondolataimban. Különben is jó munkához idő kell, blablabla….
Végülis megvárhattam volna, amíg hazaér a férjem… Nagy cucc, ma este ebédelünk! Amúgy a férjemnek könnyebb lenne? Baromi kemény héja van ám a töknek:)
Nos, ha már a sütőtök kapcsán is magamról gondolkodom, akkor megállapítom, hogy jó érzés, hogy nem adtam fel! 🙂
És mondhatom, hogy isteni finom lett a levesem! A rántott hús meg még mindig sül…Hát úgy tűnik, a sütőtök krémleves mégiscsak gyors kajának számít, megküzdéssel együtt is.
Te pedig egy csoda vagy, amiért végig olvastad az elmélkedésemet a sütőtökről!

Engedj meg nekem egy kérdést a végén:
Te mitől tartasz erősnek egy embert? Mitől tartod erősnek önmagadat?

Ha szeretsz  kérdéseket kapni önmagaddal kapcsolatban, ezt ne hagyd ki:

Érdekel!

Ha pedig a receptre vágysz, íme, ahogy én csinálom:
Felkockázom a meghámozott, kimagozott tököt! Felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje! Só, fehér bors, leveskocka, szerecsendió, kicsi gyömbér! Amikor megfőtt, adok hozzá tejszínt is, ezzel még összefőzöm. Leturmixolom és pirított tökmaggal tálalom. Nagyon fincsi!