Gerendás Hajnalka  edzőként 9 éve dolgozik, de gyerekkora óta fontos része az életének a mozgás és a tánc.

Gerendás Hajnalka

Meli: Kérlek, foglald össze, hogy milyen edzésformát szoktál tartani és kiknek!

Hajni:  Kétféle edzésformát tartok. Zumbát– ami Kolumbiából származó latin ritmusokra épülő tánc, fitnesz elemekkel ötvözve – gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A másik egy teljesen más mozgásforma, az Areo Kick-boksz, melyet mondhatnám, hogy csak felnőtteknek tartom, de ez nem lenne teljesen igaz, mert a saját gyerekeimen kívül még ott szokott lenni néhány anyuka saját gyermeke is.

Meli: Mi az a 3 dolog, amit szerinted  fontos tudni rólad?

Hajni: Azt gondolom, hogy aki ismer, az tudja, hogy megbízható vagyok , következetes, és maximalista.

Meli: Mi a jelmondatod, üzeneted  edzőként?

Hajni: Semmi nem lehetetlen, és soha sincs késő….

Meli: Mi a személyes jelmondatod? Ha van ilyen…

Hajni: A tükör a barátunk….

Meli: Amikor nincs kedved egy edzéshez, hogyan veszed rá magad, mi az, ami tovább visz? Mi motivál?

Hajni: A felelősség! Amikor munka után hulla fáradt vagy és van kb 1,5-2 órád otthon, hogy az órádat összerakd, felkészülj, gyerekezz stb…. és nincs kedvem – ami hozzá teszem igen ritka- akkor a gondolat, ami ott van a fejemben, hogy aki eljön aznap este, az oda kikapcsolódni jön , jólérezni magát, feltöltődni. Lehet, hogy egész héten ez az 1 óra szabadideje van magára és Ő ezt szeretné ebben az időben csinálni, akkor én nem tehetem meg , hogy ne kapja meg azt, amiért oda eljött. Nekem ott az a dolgom, hogy kihozzam a maximumot magamból, és ez a helyzet, ez a felelősség, ott van minden alkalommal és nem tudom félvállról venni, bármennyire is fáradt vagyok.

Meli: Táplálkozás tekintetében vannak e nálad és a családodnál aranyszabályok, amelyek szerint táplálkoztok? 

Hajni: Nem vagyok vaskalapos edző, sok mindenben nem hiszek, mint pl az éhezésben. Hiszek a mértékletességben! Nem iszom cukros innivalókat, nem eszem péksüteményeket- de a családom szokott. Jobban hiszek a példamutatásban, mint az elvonásban.

Meli: A szokások formálják az életünket. A rendszeres testmozgás is egy szokásként indul, persze nálad több is lett belőle: szenvedély, hivatás…Vannak e olyan szokásaid, amelyek a lelki egyensúlyodat szolgálják?

Hajni:  A mozgás mindenképpen szükségeltetik a lelki egyensúlyomhoz. Ha valami miatt nincs meg a megfelelő mozgásom, akkor feszült vagyok, és nem érzem magam túl jól a bőrömben. Ezen felül a séta a kutyával.  Közben teljesen ki tudok kapcsolni, saját magamra tudok figyelni és tudok önmagammal beszélgetni. A friss levegő, az erdő, a csend, segít befelé fordulni és a gondolatokat tetteké ébreszteni.

Meli: Szoktál – e és ha igen, milyen módon, önfejlesztéssel foglalkozni?

Hajni:  Képzésekre folyamatosan járok a saját fejlődésem miatt, és hogy újabb inspirációkat kapjak. Járok több napos képzésekre, ahol nem csak a mozgásé a főszerep, hanem jut idő a kapcsolatépítésre és egy kis információcserére IS. És csinálok online tréningeket mert a lifelong learning számomra nem csak egy fogalom. Hiszek a folyamatos fejlődésben, hogy ébren tart, hogy segít átvészelni a nehezebb pillanatokat. Tényleg közhely, de egyre idősödve vesszük észre, mennyi mindent nem tudunk.

Ha te is szívesen fejleszted magad online, nézd meg ITT az Énzóna-klub online önismereti kurzusát is!

Gerendás Hajnalka elérhetősége: +36703980859