Vannak idegesítő, hülye szokásai a párodnak?

Ha azt gondolod, hogy így nem lehet boldog a párkapcsolatod, akkor bizony tévedsz. Hogy is van ez?

Tudtad, hogy a konfliktusok 69%-a megoldhatatlan problémákból áll?  Ezek nagy része a különbözőségekből, szokásokból ered. És itt jönnek a párod idegesítő, hülye szokásai…Még mindig nem érted, hisz ez a sorozat a boldog párkapcsolathoz ad ötleteket, nem pedig a váláshoz, szakításhoz…

Láttad már az előző részt? ITT találod!

Hát igen. Amikor megoldhatatlan a probléma, vagy  egy különbözőség, két dolgot tehetünk. Elfogadjuk és elfogadjuk. Mi mást is lehetne tenni, ha nem akarjuk ezért elhagyni? Talán nem szolgált rá a szakításra azzal, hogy nem hajtotta le a wc ülőket, vagy azzal, hogy a közepén nyomta a fogkrémes tubust.:) Na jó, ezzel nem.

De amikor hangosan zörgetve keresi a konyhaszekrény fiókjában a pizzavágó kést, vagy amikor úgy nyitja ki a kapuajtót, hogy letöri vele a virágot..

Vagy amikor nem rakja el maga után a tányért, vagy a zoknit. ..

Vagy amikor kioktat, hogyan kell tüzet rakni, amikor 100-ból 80-szor te gyújtasz be, mert ő nincs itthon…

Vagy mikor mutogatsz telefonálás közben, hogy még mit mondjon annak az illetőnek, de ő nem mondja, mert nem hallotta, nem vette észre és különben sem tud ennyi felé figyelni…

Na, ez már válóok? Nem, nem az! Ez pontosan az a 69% megoldhatatlan konfliktust okozó probléma. De nem kell, hogy az legyen.

Nem kell, hogy mindez konfliktust okozzon.

Ha már idegesítenek minket ezek a dolgok, akkor biztosan nem először találkozunk velük. Hát, akkor ez akár már uncsi is lehet. Úgyis tudjuk mi következik ilyenkor. Ismétlődik a forgatókönyv napról napra. Nem kéne rajta változtatni inkább?

Légy kreatív!

Lepd meg a párod!

Reagálj máshogy, mint amit már ő is az unalomig ismer! Ideges, dühös? Menj oda, adj neki egy puszit, vagy öleld meg! Tuti lenyugszik! Dühösen keresgél a konyhafiókban és csapdosódik? Menj oda, szó nélkül keresd ki neki a pizzavágót és add oda egy puszi kíséretében. Vagy vedd fel őt titokban és küldd el neki! Tuti meglepődik, hogy viselkedett. De persze, azért ne posztold ki! 🙂 Nem sértegetni akarod, hanem megnevettetni, szóval csak ha úgy ismered a párod, aki tudna ezen nevetni és nem hajítaná a falhoz a mobilodat! Vagy csináljatok egy kihívást, hogy 1 hétig figyelni fogsz rá, hogy ne középen nyomd a fogkrémes tubust. És ezért kövess el mindent. Lepd el a fürdőszobát emlékeztető cetlikkel! Közben ő is próbálkozzon hasonló módon valamivel. Ha 21 napig toljátok, még az is lehet, hogy új szokás lesz belőle. Legalábbis azt mondják, ennyi idő kell egy új szokás kialakításához! Szóval, próbáljunk meg humort és gyengédséget csempészni ezekbe az idegesítő, dühítő dolgokba, szituációkba…

Az 5+ 1 ötlet a boldog párkapcsolatért 5. részében pedig több vicces játékot is megosztok veletek! Érdemes megnéznetek a videót, ha szeretnétek röhögősre játszani magatokat!