A koronavírus idején

Változz a változásban

10.nap

A játék

Sokat tevékenykedtem ma is, ahogy minden nap, de ez a nap olyan, mintha igazából nem történne semmi.

A nap fénypontja az este, amikor a játék kerül középpontba!

Pedig főztem 3 különböző ételt, sütit is sütöttem, hogy holnap ne kelljen, hogy több napra elég legyen. Szeretjük a főtt ételeket. Mindig van itthon valami. A húsleves az egyik kedvenc! Megunhatatlan étel. Tudtátok, hogy van vers a húslevesről?  ITT találod! 🙂
Délután még aludtam is egy picit. Végül is kell egy kis énidő. Megengedni magunknak egy kis délutáni alvást…Ez már szinte olyan, mint egy nyaralás! Persze csak az olyan tevékenység mániásoknak, amilyen én is vagyok! 🙂
Tényleg! Lehet, hogy csak attól érzem semmilyennek ezt a napot, hogy kevesebb tevékenységet zsúfoltam bele?
Esténként pedig a játéké a főszerep. Azért már lehet sejteni, hogy az összes társas és kártya elő fog kerülni itthon létünk alatt. És ez jó! Mert valljuk be, nagyon nehéz beépíteni hétköznapi életünkbe a gyerekekkel és a társunkkal való játékot! Tudatosan figyelni kell rá, hogy megvalósuljon. Főleg ha eltérő korúak a gyerekek és még a home officet is össze kell vele hangolni. De tudjátok ezt én mennyire fontosnak tartom.

Az én életem a játékokból áll. Játszom a színházban, játszom a programokon résztvevőkkel, játszom a családommal, játszom a csoportjaimmal.
Szerintem ez most különösen fontos. Tudom, most még mindenki azzal van elfoglalva, hogy alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, de ez gyorsan menni fog szerintem. Utána viszont be kell látnia mindenkinek, hogy a lelkével is törődnie kell. Ezt persze sokféleképp lehet. Például követhetsz a Facebookon ( IDE kattints!), ahol mindig történik valami játékos. Ugyanígy a zárt női csoportban is, ahol az önismereti játékoké a főszerep. (IDE kattints!) Sőt, azt gondolom, hogy mivel nem lehet kimenni, érdemes elindulni befelé és körülnézni, mi van most ott belül! Van ötletem, hogyan tedd! Nézd meg ITT!

Szóval egyik leginkább jókedvre hangoló dolog a játék. Ezért is készülök nektek mindenfélével. 🙂
Tehát ebből a szempontból ez a kényszer itthonlét még szerencsés is lehet, hogy több idő marad az együttlétre, együtt játszásra. Legalábbis ez lehetne ennek a helyzetnek az egyik pozitív hozadéka, de majd meglátjuk, hogy hogyan alakul ez a többségnél. Mindenesetre én elhatároztam, hogy figyelek rá itthon is és a közösségeimben is!
Iratkozz fel  ITT a youtube csatornámra is játékokért!