“Nem vagyok színész, attól még nekem való ez a program?”

NEM színészképzésre hívnak a programok, hanem egy élményre! Színészképzést nem lehet egy-két nap alatt tartani, ez nyilvánvaló. Nem attól színháziak az Énzóna-klub programjai, hogy neked színészként kell viselkedni, hanem attól, hogy a színház nyelvét, eszközeit használjuk, például a sűrítést.

Mit jelent ez?

A színház mindig a legfontosabb pillanatokra, helyzetekre fókuszál. Ezekből születik valaminek a mélyebb megértése. Ezeknek a pillanatoknak, helyzeteknek a kutatása során a saját, valós életünkben is bekövetkezhet valamely dolognak a mélyebb megértése. Mondok egy példát. Szerinted érdemes manapság arról gondolkodni, hogy milyen elvárásokat támaszt felénk a család, a munkahely, a társadalom? Mert ha igen, akkor ezt meg lehet vizsgálni szituációk segítségével. Olyan pillanatok, helyzetek megvizsgálásával, megkeresésével, amelyek leginkább felvillantják számunkra az adott problémát. Ehhez kellenek a színházi formák, hogy megkeressük egy fontos probléma leglényegesebb pontját. Mert ha ez megvan, akkor azzal lehet dolgozni. Lehet értelmezni, ki lehet biztonságosan próbálni és még megoldási javaslatok is lehetnek hozzá, melyek aztán nagyon jól jönnek az életünkben, ha esetleg érintettek vagyunk a témában….

És hát élménynapként említem az Énzóna-klub programjait! Hogyan is lehetne számodra ez élmény, ha szoronganál közben? Élményben akkor lesz részed, ha át tudod magad adni, engedni valaminek. Mikor lehetséges ez? Ha barátságos, biztonságos a légkör, a környezet. Ha felszabadulttá tudsz válni. Ha átélsz, megérzel olyan pillanatokat, amelyek számodra fontosak, értékesek, hasznosak. Ezekre figyelünk minden erőnkkel. Ezért is tartom fontosnak, hogy garanciát vállaljak minden programért. Vagyis, ha úgy érzed, nem kaptál semmit, nem történt veled semmi, akkor vissza térítem számodra a program díját.

Kinek javasolt a nőknek szóló önimsereti élménynap?

Minden 18-életévét betöltött nőnek, akinek fontos önmaga megértése, elfogadása, szeretete. Aki rálát arra a bizonyított tényre, hogy önismeret hiányában nehezen boldogulunk az életben. Akiben van cselekvési vágy a változtatásra.

Aki szeretné magát jobban megismerni és megérteni, mit, miért és miért úgy csinál, ahogy. Szóval, aki keresi a miértjeit, a hogyanjait!

Lehet, hogy elakadás vn a magánéletedben, párkapcsolatodban és nehéz a döntés.

Lehet, hogy már egy ideje keresed az okát, hogy miért nem érzed magad jól a bőrödben.

Lehet, hogy munkahely keresés-váltás előtt állsz.

Lehet, hogy csak szeretsz játszani és magadról gondolkodni.

Lehet, hogy csak szeretnél magadnak egy minőségi időtöltést.

Milyen pároknak javasolt a pároknak szóló élménynap?

Mindenkinek, aki párkapcsolatban él és betöltötte a 18. életévét. Ha friss a kapcsolat, ez lehetőség a másik jobb megismerésére. Ha tartós kapcsolatban, házasságban éltek, akkor azért lehet izgalmas, mert kiderülhet, hogy meg tud még lepni a párod. Rácsodálkozhattok egymásra, megfigyelhetitek egymást egy másik szituációban, mint amihez már hozzá szoktatok.

Párkapcsolati konfliktusok esetén is javasolt?

Igen, mert hiszek abban, hogy a felkínált helyzetek és játékok segíthetnek közelebb kerülni egymáshoz. DE! Nem oldjuk meg a problémáitokat, mert nem vagyunk pszichológusok, vagy terapeuták . Ahhoz értünk, hogy feloldjunk gátlásokat, oldjunk feszültséget, oda figyeljetek egymásra és magatokra, fókuszáljuk a figyelmet valamilyen irányba, de nem fogjuk a ti személyes problémáitokat kiteregetni és elemezgetni. A program segít utakat találni egymáshoz, de nem mondjuk meg. hogy melyik útra lépjetek.

Miben más ez, mint egy párkapcsolati tanácsadás?

Nem adunk nektek tanácsot. Szituációkat, helyzeteket teremtünk, megoldási javaslatokat is keresünk, de nem célunk kiválasztani közülük eyet és azzal bárkit is útnak ereszteni. Abban hiszünk, hogy egy probléma megoldásához szükség van a probléma mélyebb megértéséhez, több szempontú megvizsgálásához. Ebben tudunk segíteni. Mindezt játékosan, színházi eszközöket alkalmazva, melyektől nem kell megijedni, mert mindenki számára érthető, egyszerű formák és technikák. Ez egy egyszeri alkalom, egy egyszeri élmény. Persze, más programokat is tudunk kínálni számotokra, ha szeretnétek. 🙂

Mit kapunk ezen a programon?

 • jókedvet, felszabadultságot

 • egymásra hangoltságot

 • közösségi hangulatot

 • több nézőpontot

 • önmagad és a társad jobb megismerését

 • más szituációban való jelenlétet, gondolkodást

 • párod megfigyelését más helyzetben

 • finom kávét és nassolni valót

 • két “kézzel fogható” ajándékkal is gazdagabbak lesztek, de ez maradjon titok. Annyi elárulható, hogy ha ránéztek, felidézi bennetek ezt a napot!

 • figyelmet, biztonságérzetet, kényszer nélküliséget, kíváncsiságot,

 • egész napos programot, élményt

 • kiszakadást a hétköznapokból

 • színháztermi környezetet

 • és még valószínűleg sok minden zajlik majd közben benned, amit ha szeretnél megoszthatsz velünk 🙂