“ENGEDD EL!”

Üres osztályterem, szomorú kamaszok

Kedves Pedagógus!

Örömmel vesszük érdeklődésedet az “Engedd el!” kamaszoknak szóló online programunk iránt!

Amennyiben az osztályod jelenleg 9. évfolyamos,

akkor az “ENGEDD EL!” nekik szól!

 PROGRAMUNK MÁJUS VÉGÉIG ELÉRHETŐ!

Egy osztály akár 3 alkalmat is igényelhet!

Időpont egyeztetésére május végéig folyamatosan van lehetőség!

nő háttal, néz a távolba

Pedagógusként nap, mint nap találkozol azzal a problémával, hogy a digtális oktatásra való átállás miatt a fiataloknak mennyi közösségi programból kellett kimaradniuk Talán még arra sem volt lehetőségük, hogy igazán megismerjék egymást. Talán még nem vettek részt közösen, osztályként egyetlen programon, kiránduláson, eseményen sem, mert a járványhelyzet ezt most megakadályozta. Talán az egyetlen találkozási felületük így, osztályként, az online tanórákon való részvétel. A pedagógusok terhei is megnőttek, nincs, vagy kevés a lehetőség a közösség építésére, saját osztályod alaposabb megismerésére!

Így aztán biztos tapasztalod, hogy a diákok egyre

stresszesebbek, enerváltabbak, kedvetlenebbek, magányosabbak…

Az “Engedd el!” programmal az a célunk, hogy változtassunk ezeken!

Az ENGEDD EL!” másfél órás online program 3 dologra fókuszál.

Az egyik, hogy tehermentesítse a kamaszokat! Legyen egy másfél óra önfeledtség, felszabadultság,kreativitás és jókedv! Ahol nincsenek feléjük elvárások, ahol lehetnek önmaguk, ahol kikapcsolódásként elmerülhetnek önmagukban, ahol jobban megismerhetik egymást és az osztályfőnök is jobban megismerheti az osztálya tagjait, felszabadult, interaktív játék formájában!

A másik, hogy bár egész életünkre igaz és jellemző, hogy kutatjuk, kik vagyunk és mit akarunk, a kamaszoknál ez még hatványozottabban és fókuszáltabban jelenik meg. Ebben az időszakban gyakori és általános, hogy sok bennük a kérdőjel önmagukkal kapcsolatban. Állandóan zajlik az önmunka, az önmegfigyelés és a kortársak mutatják a tükröt, általuk, rajtuk keresztül is formálódik a személyiségük. Jelenlegi helyzetben pont ezek a fontos dolgok maradnak ki az életükből! Ezért szeretnénk segíteni őket ön-és társismereti feladatokkal!

szomorú, kapucnis kamasz

A harmadik pedig, hogy a pandémia bezárta ezt a korosztályt 4 fal közé. Nem járhatnak iskolába,
szórakozóhelyekre, kulturális eseményekre. A társas kapcsolatok hiánya miatt, megfigyelhető az elszigeteltség, az elmagányosodás ennél a korosztálynál. Hiszen társas kapcsolataik az online térre szűkültek. Így ezzel a programmal a közösségi élményen túl, az elszigetelődés, a magányosság, egyedüllét érzése ellen is tenni szeretnénk.

]

“Kilencedikes osztályomat nagy örömmel és meghatottan figyeltem, ahogy másfél órán oldottan, lelkesen játszottak együtt Melindáékkal, kiszakadva a digitális órarendből. A baráti, támogató irányítás mellett nagyon jól szórakoztak, figyeltek egymásra, fantasztikus közösségi élményben volt részünk. Nagyon fontos most minden ilyen alkalom, hiszen hónapok óta meg vagyunk fosztva ezektől a lehetőségektől. A technikai feltételeket profi módon használtátok, a közeg, amit teremtettetek közvetlen és barátságos volt, nagyon közel áll szívemhez ez a pozitív, támogató és a diákokra partnerként tekintő látásmód. Gratulálok és köszönöm, szerintem találkozunk még! 🙂

Adrienn-pedagógus

“Nagyon jó érzékkel bánnak a tizenéves fiatalokkal, ez még az online térben is érezhető. Mindenkit megszólítanak, minden diákot bevonnak. Mindezt természetesen, érdeklődve, de a foglalkozást mindvégig kézben tartva teszik. Jó velük dolgozni, a diákjaim is nagyon szerették a közös munkát.”

Ágnes-pedagógus

A program színházi és drámás formákat, gyakorlatokat használ!

Az a célunk, hogy egy igazán önfeledt, játékos, oldott hangulatú ONLINE ÉLMÉNYt kapjanak a résztvevő fiatalok, iskolai osztályok!

NEM OKTATÁST,

NEM FELADATMEGOLDÁST,

NEM TUDÁSÁTADÁST,

NEM MINŐSÍTÉST VAGY OSZTÁLYZATOT,

HANEM…

FELSZABADULTSÁGOT, KREATIVITÁST, NEVETÉST,
ÖN-ÉS TÁRSISMERETI FELISMERÉSEKET,
KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNYT!

tornacipő, rajta szövegek

Az “Engedd el!” fiataloknak szóló program vezetői:

Milák Melinda és Sereglei András 

Több, mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező színész-drámatrénerek

Milák Melinda és Sereglei András színész-drámatrénerek

Meli és Bandó

Színész-drámatrénerek vagyunk, már több, mint 20 éve. Ez idő alatt több ezer fiatallal dolgoztunk már együtt. Résztvevő színházi előadásokon, táborokban, színjátszó- vagy drámás csoportokban. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy azok a gyakorlatok és játékok, amelyeket alkalmazunk, bárki, mindenki számára elvégezhetőek, nincs szükség semmilyen előzetes tudáshoz, tapasztalathoz az elvégzésükhöz, kipróbálásukhoz. Amit minden programunkon nagyon fontosnak tartunk, akár fiatalkorúakkal, akár felnőttekkel dolgozunk együtt, hogy számunkra MINDEN RÉSZTVEVŐ véleménye egyaránt fontos. Nincs minősítés, nincs negatív visszajelzés, nincsenek előre elvárt jó válaszok, mint ahogy nicsenek rossz válaszok sem. Vélemények, gondolatok vannak és mi mindenkiére kíváncsiak vagyunk. A mi feladatunk, hogy a résztvevők oldottan és biztonságban érezzék magukat az alkalmainkon, így nem hagyjuk a megkülönböztetést, a negatív minősítést, egymás bántását. Mi a jó hangulatú, érdekes, tartalmas,  kreatív, játékos találkozásokat tartjuk fontosnak! Várunk téged is! Ja, igen! Egy kis érdekesség: bár a programhoz nincs köze, enélkül is működne, de mi egy pár vagyunk és van két tizenéves gyerekünk. Ezért leszünk mi egy térben az online program alatt. 🙂 Ha bármilyen kérdés felmerül benned a programmal kapcsolatban, örömmel válaszolunk!

Bízunk benne, hogy találkozhatunk Veletek!

MIT KAP A RÉSZTVEVŐ FIATAL A PROGRAMTÓL?

  • Interaktív közösségi élményt

  • Kiszakadást a hétköznapi terhek alól

  • Feltöltődést, felszabadultságot, stresszoldást

  • Játékélményt, kreatív formákkal

  • Közös gondolkodást az osztálytársakkal

  • Izgalmas felismeréseket önmagáról és a társairól

  • Nevetést, jókedvet, gondtalanságot

  • A megszokottól eltérő online élményt

A PROGRAM DÍJA

Az “Engedd el!” programon való részvétel díja az osztály létszámának függvényében alakul.
De egyik esetben sem haladja meg egy mozizás vagy egy gyorséttermi étkezés árát egyénenként! 🙂
Maximum 20 fős osztály esetében: 1900.- / fő / 1 alkalom
21-25 fős osztály esetében: 1700,. / fő / 1 alkalom
26-30 fős osztály esetében: 1500.- / fő / 1 alkalom

Amennyiben az osztály jól érezte magát a programon, van lehetőség folytatásra.
Egy osztálynak 3 alkalmat tudunk ajánlani.
Természetesen a három alkalom más-más elemekből áll, de mindegyik fókuszában a stressz oldása, a kommunikáció, az ön-és társismereti gyakorlatok, és a közös gondolkodás állnak.

A fentiek alapján meghatározott árból a 2. alkalommal 10% kedvezményt,
a 3. alkalommal pedig 20 % kedvezményt adunk!

A program díjának rendezése átutalással történik.
Ennek részleteit a jelentkezést követően emailben egyeztetjük a pedagógussal!
Az időpontok egyeztetésében igyekszünk rugalmasak lenni, próbálunk alkalmazkodni az osztály igényeihez és a megbeszéltek alapján két lehetséges időpontot felajánlani, melyek közül választhat a pedagógus.Ezért is fontos az emailen keresztüli kapcsolattartás.
Jelentkezés után figyeld leveleinket a promóciós mappában is!

KATTINTS MOST A JELENTKEZÉS GOMBRA ÉS VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Azt követően emailen keresztül lehetőség lesz minden – az online program menetéről, időpontot, osztályt érintő – kérdésről egyeztetni!

HAMAROSAN VÉGET ÉR A TANÉV!

CSEMPÉSSZETEK EBBE A MEGTERHELT, NEHÉZ IDŐSZAKBA EGY FELEMELŐ, KÖZÖS ÉLMÉNYT!

Bízunk a találkozásban, az érdeklődésben, a programok megvalósulásában,
hisz ennek a korosztálynak ebben az időszakban
-nem csupán a pandémia, hanem az életkori sajátosságok miatt is –
nagyon nagy szüksége van kortársi, közösségi élményekre!

JELENTKEZZETEK MOST, HOGY OSZTÁLYKÖZÖSSÉGKÉNT ÜLHESSETEK VISSZA AZ ISKOLAPADBA!

“Végre beszélhettem olyan osztálytársaimmal is, akikkel több hónapja nem beszéltem. Vicces volt és közelebb hozott minket egymáshoz.”

Boti

“Tetszett, hogy mindenki részt vett benne és tényleg tudtunk egy csapatban működni. Máshogyan is megismertem az osztalytarsaimat és született egy jó közös emlékem velük. Nagyon cukik a rendezők és nagyon segített az osztállyal való ismerkedesben “

Alexandra

“Szerintem ez a program azért volt jó az osztályunknak, mert többet tudtunk meg egymásról, sok szép emléket felidéztünk. Jobban megismertük egymást és az osztály jellemét. Szórakoztató élmény volt, nagyon élveztem.”

Dani

“Nem szeretek nagyon szerepelni, de itt levetkőztem a gátlásaimat, úgyhogy nem volt olyan, ami ne tetszett volna. Szórakoztató, kikapcsoló volt, sokat nevettem az osztálytársaimmal. Aprogram vezetői nagyon viccesek, és kedvesek, rögtön belopták a szívembe magukat.”

Tünde

“Minden tettszett.Összehozott minket.Lekötötte a figyelmem, nem lehetett unatkozni.”

Boglárka

“Humoros, csapatépítő volt. Közelebb kerültünk egymáshoz, közelebb kerültem az osztályomhoz, nagyon jól éreztem magam.”

Dani

“Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok, de tetszett az egész. Mókás volt és kicsit kiszakadtunk a szokásos sulis Zoom-életből. Megtudtam az osztálytársaimról számomra új dolgokat és nem kérdőjeleztétek meg a válaszokat, hogy mit miért mondtunk.”

Stefi

“Nem volt rajtunk nyomás és nem volt semmi elvárás, aminek meg kellett felelnünk. Kivett a monoton hétköznapokból, kikapcsolta az agyam. A program vezetői a legaranyosabb vezetők. Külön örültem, hogy egyenrangúként voltunk kezelve. Ha több időt vett volna igénybe se bántam volna.”

Dorka

“Tetszett, hogy sokat nevettünk. Mindegyik gyakorlat tetszett. Kikapcsoló és összekovácsoló volt. Az volt számomra a leghasznosabb, hogy még jobban megismerhettem az osztálytársaimat.”

Viktória

“Összerázott minket és gazdagodtunk egy jó élménnyel. Ez a program segít az embereket közelebb hozni egymáshoz. Jó volt látni,hogy a többiek mit gondolnak az osztállyal kapcsolatban. “

Tündi

” Csak annyit tudtam, hogy ez a program a korombelieknek szól. Az tetszett legjobban, hogy pozitív/boldogságot sugárzott, érdekes játékok voltak.Boldogsággal töltött el és eltudtam feledni, hogy 4 fal közé vagyok beszorulva.”

Máté

“Örültem, hogy az osztállyal lehetek és szerencsére nem tanulni fogunk.tök jó volt. lehetett beszélni!

Azért ajánlanám másoknak ezt a programot, mert jó💯😏💪👍👍👍😂😝😝

Bori

“Tényleg jó csapatépítő program volt. Kicsit felrázott és jó volt kilépni a komorzónámból!”

Fanni

“Tetszettek a különböző játékok és beszélgetések Nagyon élveztem. Azért ajánlanám másnak is ezt a programot, mert csapatépítésnek tökéletes és hosszútávon hasznos lehet egy jobb közösség létrehozásában.”

Bálint

“A közvetlenség tetszett legjobban a programban és az, hogy valóban csapatépítők voltak a programok, meghallgattak mindenkit aki szeretett volna beszélni.Több dolgot megtudtunk egymásról és fejlesztettük a csapatban dolgozásunkat is. “

Zóra

“Azért volt jó nekem, mert sok mindent megtudtam a többiekről, amit eddig nem tudtam. jobban megismertük egymást!”

Zsófi

“Mert jobban megismerjük az olyan embeket, akiket annyira nem szeretnénk, de még is jó!”

Enikő

“Az tetszett a legjobban, amikor nekünk kellett kigondolni a problémánkra a megoldást. hasznos volt, hogy beszélgettem az osztálytársimmal.”

Gergő